Kestaneli Pilav

MALZEMELER
• 200 gram
• 2 su bardağı pirinç
• 1 adet kuru soğan
• 2 su bardağı su
• Yarım su bardağı ceviz
• 1 su bardağı kadar haşlanmış kestane
• 1 çorba kaşığı toz şeker
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 limon suyu
• 1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Cevizi sıcak suda bekletin. Kurulayıp, 230 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kavurun. Pirinci sıcak suda 1 saat bekletin. Kestanelerin kabuğunu soyup ikiye bölün. Yemeklik doğranmış soğanı soteleyin. Şekerini, tarçını ve pirinci ekleyin. Biraz çevirip, suyunu ve tuzunu ilave edip pişirin. 5 dakika kadar dinlendirip cevizleri içine atın. Dikkatlice karıştırın ve servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder