Lahana Çorbası Tarifi

MALZEMELER
• Yarım lahana
• Yarım çay bardağı pirinç veya bulgur
• 200 lt. krema
• 4 su bardağı su
• 1 havuç
• 2 büyük kuru soğan
• Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
• Bir demetin dörtte biri kadar taze nane
• Yarım demet maydanoz
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• Yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI
Pirinçi ve lahanayı yıkayın. Yahanayı büyükçe parçalara kesin. Bir tencerede zeytinyağını ve soğanı soteleyip suyu ekleyin ve kaynatın içine lahana ve tuzu atın. Lahanalar iyice haşlanınca maydanozları ekleyin. Bir kaç dakika sonra tüm malzemeyi blenderdan geçirin. İçine pirinçleri ekleyin. Pirinçler yaklaşık 10dk sonra pişince ince kıyılmış naneyi ekleyip servis yaparken kaşar peyniri rendesini ekleyin.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder