Tavuklu Islama Börek Tarifi

MALZEME LİSTESİ 6 KİŞİLİK
* 2 adet hazır yufka
* Yarım su bardağı su
* Yarım su bardağı sıvıyağ
* Ayrıca 2 su bardağı sıcak tavuk suyu

Beşamel sos için;
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı un (tepeleme değil silme)
* 2 su bardağı süt (kaynar olmalı)
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber

İç harcı için;
* 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
* 1 su bardağı haşlanmış bezelye (isteğe bağlı)
* 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber



YAPILIŞI
Beşamel sosun hazırlanması için, zeytinyağı tavaya aktarılıp orta ısılı ateşte hafifçe ısıtılır. Un eklenip dibinin tutmaması için çırpma teli yardımıyla 2-3 dakika karıştırılır. Kaynar süt azar azar ilave edilerek kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynayınca ocaktan alınıp tuz ve karabiber eklenir.
İç harcının hazırlanması için, haşlanmış tavuk göğsü tavla zarı formunda doğranıp derin bir kaseye aktarılır. Üzerine varsa bezelye, ceviz içi, tuz, karabiber ve hazırlanmış olan beşamel sos ilave edilip iyice karıştırılır.
Fırın tepsisi hafifçe yağlanır. Yufkalardan biri, yağlanmış tepsiye buruşturularak yerleştirilir. Diğer taraftan, su ve sıvıyağ bir kasede karıştırılır. Karışım kaşık yardımıyla tepsideki yufkanın üzerine serpiştirilir. Kalan yufka da tepsiye yerleştirilip üzerine yağlı su gezdirilir.
Yufkalar önceden ısıtılıp 180 dereceye ayarlanmış fırında en az 25-30 dakika kadar pişirilir. Yufkalar kuruyup rengi iyice sararacaktır. Fırından çıkarılıp üzerlerine sıcak tavuk suyu gezdirilir. Beş dakika kadar beklenip yufkaların iyice ıslanması sağlanır.
Yumuşayan yufkaların üzerine önceden hazırlanmış olan tavuklu iç harcı dağıtılarak yayılır. Yufka bir ucundan başlanarak sarılarak rulo yapılır. Rulo yapılan yufka fırın kağıdıyla kaplanarak 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika daha pişirilir. Fırından çıkarılıp kağıdı sıyrılır ve biraz ılık hale gelince dilimlenerek servise sunulur.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder