Bulgurlu Şark Köftesi Tarifi
Malzeme listesi
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurtanın akı
Sosu için;
- 50 gr bitkisel margarin
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber
- 6 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı
Köftelik bulguru derin bir kaba koyup üzerine 2 su bardağı sıcak suyu gezdirin. Kapağını kapatıp bulgurun yumuşaması için 15 dakika kadar bekleyin. Üzerine soğanı rendeleyip tuz ve unu ekleyin. Kuru naneyi ve yumurta akını da ilave ettikten sonra harcı iyice yoğurun. En az 7-8 dakika kadar yoğurup macun kıvamına getirdiğiniz köfte hamuruna 8-10 yemek kaşığı su ilave edin.
Bir tası soğuk suyla doldurun. Yoğurduğunuz köfte hamurundan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuçlarınız arasında yuvarlayın. Köfteleri elinizi sık sık suya batırarak yassıltıp, bir tepsiye yerleştirin.
Margarini büyük bir tencereye koyup orta ısılı ateşte eritin. Domates ve biber salçasını ekleyip sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Üzerine suyu ilave edip tuz ve kırmızı biberi serpiştirin. Salçalı sos kaynamaya başlar başlamaz köfteleri yavaş yavaş sosun içine aktarın.
Köfteleri dağıtmadan 15-20 dakika kadar haşlayın. (Zaten pişen köfteler suyun yüzüne çıkacaktır.)
Köfteleri el kevgiriyle süzerek alın. İsterseniz üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirip yeşil salatayla servise sunun.
Alıntıdır.
Etiketler:
bulgur,
köfte,
PİLAV - BULGUR,
şark,
tarif
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder