Ekmek Arası Köfte Tarifi
2 kişilik
Malzemeler
400 gram kıyma
1 soğan
1 yumurta
3 çorba kaşığı galeta unu
1'er çay kaşığı tuz, kimyon, karabiber, kekik
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 adet ekmek
2 domates
Yapılışı:
Yoğurma kabının içinde kıymayı, rendelenmiş soğanı ve sarımsağı karıştırın. Üzerine yumurta ve baharatları ekleyin. Galeta ununu, zeytinyağını da ilave ederek yumuşak güzel bir köfte harcı yapın. İsterseniz içine bol miktarda maydanoz kıyıp daha vitaminli olmasını sağlayabilirsiniz. Hazırladığınız köfte harcından oval köfteler yapın ve az yağ olan tavada iki yüzünü de pişirin. Ekmeği ikiye bölüp içine açın ve köfteleri, domates ya da yeşilliklerle beraber sıralayıp sıcak olarak servis yapın. Yanında bol köpüklü bir ayran iyi gider.
Alıntıdır.
Etiketler:
ekmek,
Ekmek arası köfte,
kıyma,
KIYMALI - KÖFTELİ,
köfte,
tarif
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder