Kavurmalı Bulgur Pilavı Tarifi

6 kişilik Malzemeler 2 su bardağı bulgur 4 adet kurutulmuş domates 250 gram kavurma 3 sivribiber 2diş sarımsak 2 çorba kaşığı sarımsak 2 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım soğan Yapılışı: Doğranmış kavurmaları ve tereyağını 5 dakika kadar kavurun. Üzerine rendelenmiş yarım soğanı, çok ince doğranmış kurutulmuş domatesi ve sivri biberi ilave edin. Bulguru ve ezilmiş sarımsağı da ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak su dökün, kapağını kapatıp suyunu çekmesini sağlayın. Baharatı ve isterseniz ince kıyılmış maydanozu ekleyip soğumadan servis yapın. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder