Kavurmalı Bulgur Pilavı Tarifi
6 kişilik
Malzemeler
2 su bardağı bulgur
4 adet kurutulmuş domates
250 gram kavurma
3 sivribiber
2diş sarımsak
2 çorba kaşığı sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım soğan
Yapılışı: Doğranmış kavurmaları ve tereyağını 5 dakika kadar kavurun. Üzerine rendelenmiş yarım soğanı, çok ince doğranmış kurutulmuş domatesi ve sivri biberi ilave edin. Bulguru ve ezilmiş sarımsağı da ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak su dökün, kapağını kapatıp suyunu çekmesini sağlayın. Baharatı ve isterseniz ince kıyılmış maydanozu ekleyip soğumadan servis yapın.
Alıntıdır.
Etiketler:
bulgur,
Bulgurlu kavurma pilavı,
kavurma,
piav,
PİLAV - BULGUR,
tarif
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder