Kakaolu Topkek Tarifi
Malzeme listesi
- 2 adet yumurta
- 1 adet yumurta akı
- 1 su bardağı toz şeker (Esmer şeker de kullanabilirsiniz.)
- 1 paket vanilya
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 100 gr sade kekun (Paketlerde hazır satılır.)
- Ayrıca 2 adet orta boy tatlı elma
Hazırlanışı
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırın. Tuz ile yumurta akını ekleyip toz şekeri katın ve mikser yardımıyla şeker eriyinceye kadar, 3-4 dakika çırpın. Diğer malzemeleri ilave edip kaşıkla karıştırın.
Elmaları soyup tavla zarı formunda küçük küçük doğrayın ve küçük bir tavaya koyup üzerine 1 yemek kaşığı su ekleyin. Kısık ateşte karıştırarak elmalar hafif yumuşayıncaya kadar, 2-3 dakika pişirin. Ocaktan alıp biraz ılık hale gelmesini bekleyin. Sonra kek karışımına ilave edip tekrar karıştırın.
Kağıt kek kalıplarını hazırlayın. (Kalıplar inceyse iki adet kalıbı iç içe koyun.) Maffin kalıbı da kullanabilirsiniz. Hazırladığınız hamuru kalıplara, ağızlarında birer parmak kabarma payı bırakarak paylaştırın.
Kekleri 5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında en az 25 dakika pişirip çıkarın. İsterseniz üzerini renkli kremayla süsleyerek servise sunun.
Not: Bu keki orta boy kare bir borcamda da yapabilirsiniz.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder