Tavuk Böreği Tarifi
MALZEMELER
4 adet milföy hamuru
2 adet tavuk kalçası
1 adet domates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızı soğan
1 adet sivri biber
Tuz
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı susam
Hazırlanışı
Tavuk etini uzun şeritler halinde, soyulmuş domatesi de küp küp doğrayın. Tavukları zeytinyağında iki dakika kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğan, sivri biber ve domatesi ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Beş dakika harlı ateşte pişirip ocaktan alın. Oda sıcaklığında bekletilmiş milföy hamurlarının içine harcı paylaştırın. Üçgen şeklinde katlayıp kenarlarını hafifçe bastırın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Alıntıdır.
Etiketler:
börek,
BÖREKLER,
milföy hamuru,
tarif,
tavuk,
TAVUK - HİNDİ vs..,
tavuk kalçası
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder