Çikolatalı Kâgıt Helva Pastası Tarifi
Malzemeler (6 Kişilik)
5 kâğıt helva
120 gram bitter çikolata
Kreması için:
2 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
2 paket vanilya
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı buğday nişastası
Yapılışı:
Öncelikle kreması için tencerenin içine yumurta sarısını, unu, şekeri ve sütü koyup iyice karıştırın. Ocağa alın ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Biraz sulu olursa buğday nişastasını suyla açın ve içine döküp 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kâğıt helvalarından bir tanesini servis tabağına alıp üzerine kremanın bir kısmını koyun. 5 katı aralarına krema koyarak kat kat döşeyin. En üstüne kalan kremadan koyup dolapta 1 saat bekletin. Servis yaparken üzerini eritilmiş bitter çikolatayla süsleyin.
Alıntıdır.
Etiketler:
ÇİKOLATA,
kağıt helva,
KEKLER - PASTALAR vs..,
pasta,
tarif
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder