Hasta Çorbası Tarifi

Malzemeler (6 Kişilik) Yarım kilo tavuk eti 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı tereyağı 3 diş sarımsak Tuz, karabiber Üzeri için:1 tatlı kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı pul biber Yapılışı: 6 su bardağı suyla tavuk etlerini 20 dakika pişiriyoruz. Süzgeçten geçirip tavuk suyunu ayırıyoruz. Tavuk etlerini de iri parçalara bölüyoruz. Tencereye unu ve tereyağın ıkoyup 3 dakika kavuruyoruz. Üzerine süzülmüş tavuk suyunu koyup kaynatıyoruz. Koyulaşınca içine irice doğradığımız tavuk parçalarını koyuyoruz. Servis yapılacağı zaman tereyağı yakıp, pul biberle kızdırıp çorbanın üzerine döküp servis yapıyoruz. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder