Hasta Çorbası Tarifi
Malzemeler (6 Kişilik)
Yarım kilo tavuk eti
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Üzeri için:1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
6 su bardağı suyla tavuk etlerini 20 dakika pişiriyoruz. Süzgeçten geçirip tavuk suyunu ayırıyoruz. Tavuk etlerini de iri parçalara bölüyoruz. Tencereye unu ve tereyağın ıkoyup 3 dakika kavuruyoruz. Üzerine süzülmüş tavuk suyunu koyup kaynatıyoruz. Koyulaşınca içine irice doğradığımız tavuk parçalarını koyuyoruz. Servis yapılacağı zaman tereyağı yakıp, pul biberle kızdırıp çorbanın üzerine döküp servis yapıyoruz.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder