Cevizli Salata Yapımı
MALZEMELER
* 3 adet büyük boy kırmızı pancar turşusu
(her biri mandalina büyüklüğünde olmalı)
* 1 adet orta boy yeşil dolmalık kabak
* Yarım ya da 1 su bardağı iri doğranmış ceviz içi
(cevizleri kesme tahtası üzerinde bıçakla doğrayabilirsiniz)
* 3 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt
* 2 yemek kaşığı mayonez
(diyet kullanabilirsiniz)
* 1 çay kaşığı tuz
• 1 veya 2 diş sarmısak
YAPILIŞI
Pancar turşusunu tavla zarı formunda, çok küçük küpler halinde doğrayıp süzgeçte en az 20-30 dakika bekletin. (Suyu iyice süzülmezse salatayı sulandırır.) Kabağı kazıyıp yıkayın ve tavla zarı formunda küp küp doğrayın.
Diğer taraftan, yoğurdu ve mayonezi büyükçe bir kaseye aktarıp tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla iyice çırpın. Tuzla dövdüğünüz sarmısakları ilave edin. Süzgeçteki pancarları, kabak ve ceviz içini ilave edip malzemeleri iyice karıştırın ve servis tabağına aktarın. Maydanoz veya dereotu yapraklarıyla süsleyerek servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder