Kirazlı Kek Yapımı

Malzeme listesi - 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.) - 1 su bardağı toz şeker - 175 gr yumuşamış bitkisel margarin - Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm - 1 çay kaşığı kabartma tozu - 1 paket vanilya - 1,5 su bardağı un Ayrıca; - 20-22 adet çekirdeği çıkarılmış kiraz (Kiraz şekerlemesi de kullanabilirsiniz.) Hazırlanışı Yumurtaları derin bir kaba kırıp toz şekeri ekleyin. Yumuşak yağ, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip malzemeleri mikserle iyice çırpın. İsterseniz malzemeleri mutfak robotunda da çekebilirsiniz. Çekirdeksiz üzümü de ilave edip kaşıkla karıştırın. Bu kek için özellikle dikdörtgen ya da kare kalıp kullanmanızı öneririm. Kalıbı yağlayıp kek hamurunu kalıba aktarın. Üzerini düzeltip çekirdekleri çıkarılmış kirazları bastırarak yerleştirin. Keki 5 dakika önceden ısıtıp 170 dereceye ayarladığınız fırında en az 50-55 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğuyunca servise sunun. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder