Lor Peynirli İzmir Tatlısı Tarifi

Malzeme listesi - 2 su bardağı dolusu lor peyniri (Tuzsuz taze beyaz peynir de kullanabilirsiniz.) - 3 adet yumurta - Türk kahvesi fincanıyla 2 fincan yoğurt - Türk kahvesi fincanıyla 2 fincan sıvıyağ - 1 tepeleme çay kaşığı karbonat - 2 su bardağı un Şurubu için; - 3 su bardağı toz şeker - 4 su bardağı su - Yarım limonun suyu Hazırlanışı Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırın. Sıvıyağ, yoğurt ve karbonatı ekleyip mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika çırpın. Lor peyniri ve unu ilave edip kaşıkla karıştırın. 23-25 santim çapındaki bir borcamı (ya da istediğiniz bir kalıbı) katı yağla yağlayın. Hazırladığınız katı kıvamlı hamuru borcama aktarın. Önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıttığınız ve alt-üst konuma getirdiğiniz fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar, 40-45 dakika pişirin. Diğer taraftan su ve toz şekeri bir tencereye aktarıp kısık ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Tatlıyı fırından alıp soğumasını bekleyin. Hafif ılık hale gelmiş şurubu soğuk tatlının üzerine gezdirin. Şurubu çekmesini bekleyip dilimleyerek servise sunun. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder