Lor Peynirli İzmir Tatlısı Tarifi
Malzeme listesi
- 2 su bardağı dolusu lor peyniri (Tuzsuz taze beyaz peynir de kullanabilirsiniz.)
- 3 adet yumurta
- Türk kahvesi fincanıyla 2 fincan yoğurt
- Türk kahvesi fincanıyla 2 fincan sıvıyağ
- 1 tepeleme çay kaşığı karbonat
- 2 su bardağı un
Şurubu için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Hazırlanışı
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırın. Sıvıyağ, yoğurt ve karbonatı ekleyip mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika çırpın. Lor peyniri ve unu ilave edip kaşıkla karıştırın.
23-25 santim çapındaki bir borcamı (ya da istediğiniz bir kalıbı) katı yağla yağlayın. Hazırladığınız katı kıvamlı hamuru borcama aktarın.
Önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıttığınız ve alt-üst konuma getirdiğiniz fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar, 40-45 dakika pişirin.
Diğer taraftan su ve toz şekeri bir tencereye aktarıp kısık ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
Tatlıyı fırından alıp soğumasını bekleyin. Hafif ılık hale gelmiş şurubu soğuk tatlının üzerine gezdirin. Şurubu çekmesini bekleyip dilimleyerek servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder