Şehriyeli Pilav

Malzemeler 2 su bardağı baldo pirinç 2 çorba kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı arpa şehriye Yeteri kadar sıcak su Tuz Yapılışı PİRİNCİ yıkayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını eritip, arpa şehriyeyi koyulaşana kadar karıştırarak kavurun. Üzerine pirinci ilave edin ve beyazlaşana kadar kavurmaya devam edin. Pirincleri tencereye alın. Pirincin üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika orta ateşte, daha sonra kısık ateşte pilav tamamen suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatıp tencerenin üzerine kağıt havlu yerleştirin. 10 dakika demlendirip servis yapın. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder