Biber Kayığında Uyuyan Kıyma
Malzemeler
• 250 gr. (kavrulmuş) Kıyma
• ½ bağ Maydanoz
• ⅔ adet Soğan
• 1 tatlı kaşığı Pul Biber
• ½ adet Muskat (rendelenmiş)
• 4 çorba kaşığı Soya sosu
• 1 çay kaşığı Karabiber
• 4 adet orta boy ve uzun kırmızı dolmalık biber
• ½ ekmeklik ekmek hamuru
• 3 diş Sarımsak
• 200 gr. Yoğurt
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• (isteğe bağlı) Zahter
• (isteğe bağlı) Toz kırmızı biber
Yapılışı
•Kavrulmuş kıymaya zeytinyağı, maydanoz, soya sosu ve pul biber ekleyin.
•Sonra ekmek hamuru ile karıştırın ve içine muskat rendeleyip yoğurun.
•Karışıma zeytinyağı ekleyip hamurun rahat açılmasını sağlayabilirsiniz.
•Biberleri dikine ikiye kesin ve hazırladığınız karışımı bu küçük kayıklara yerleştirip 15 dakika bekletin.
•Biberi elinizle yağlayıp karışımın üzerine folyo ile kapatın ve fırının ızgarasında 25 dakika pişirin.
•Hamur şiştiğinde kağıdı kaldırıp karışımın üzerini yağlayın ve 2 dakika daha pişirin.
•Sarımsakları dövüp oda sıcaklığındaki yoğurda katın ve fırından çıkardığınız yemeğinizin üzerine dökün.
•Zahter, toz kırmızı biber ve maydanozla süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun...
alıntıdır.
Etiketler:
Biber Kayığında Uyuyan Kıyma,
ET YEMEKLERİ,
kıyma,
SEBZELER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder