MALZEMELER
Yarım su bardağı pirinç
Yarım su bardağı lepe (veya haşlanmış nohut)
1 kilo yoğurt
1 demet kazayağı ve bir miktar salmanca (dereotu)
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 su bardağı et suyu
2 su bardağı su
Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Tencereye su, nohut, pirinç ekleyip ocağa alın. Su kaynayınca temizlediğiniz semizotlarını, incecik doğradığınız dereotu ve maydanozu ekleyin. Tuzunu ekleyip, soğumasını bekleyin. Soğuduktan et suyu ile iyice çırpılan yoğurdu ekleyin. Çorbayı karıştırıp soğuk olarak, arzu ederseniz biraz ısıtıp ılık olarak servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder