MALZEMELER
Yarım kilo kuzu eti (kavurmalık)
Bol sarımsak
8-10 sivri yeşil biber
2 kuru soğan
4 domates
1 yemek kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Etleri tereyağı ile birlikte saça alıp iyice kavurun. Bu arada biber, domates ve soğanları irice keserek hazırlayın. Sarımsakların kabuklarını soyup bütün olarak bırakın. Kavrulan etin kenarına soğan ve sarımsağı karıştırıp çember şeklinde dizin. 5 dakika kadar sonra etle karıştırın. Bu işlemi sırasıyla biber ve domatese yapıp tüm malzemeyi iyice karıştırın tuzunu serpip sıcak olarak saçla birlikte servis yapın.
Not: Bu kavurmada püf noktası tüm malzemenin saç üzerinde hazırlanması. Eğer bir wok tavanız varsa oda uygun olur. Malzemeler aşama aşama pişen etin kenarında dizilir ve 5 dakika kadar sonra biraz pişince etle karıştırılır.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder