Bamya Çorbası

MALZEMELER
250 gram taze bamya
1 limon suyu
3 domates
1 soğan
200 gram yemeklik dana eti
1 yemek kaşığı un
Yeteri kadar tuz ve karabiber






HAZIRLANIŞI
Bamyaları temizleyin. Kuşbaşı etleri tereyağı veya biraz sıvıyağda kavurup üzerine biraz su ekleyin ve kapağını kapatın. Etler iyice piştiğinde üzerine domatesleri ve blenderdan geçirip tuz serpip ekleyin. Domateslerde piştiğinde 6 su bardağı su veya tavuk suyu ekleyin. Bir kapta un, bir kaşık su ve limon suyunu iyice çırpın gerekiyorsa biraz daha tuzla birlikte ilave edin. Temizlenmiş bamyaları da ekleyip kısık ateşte 20 dakika bamyalar iyice pişene kadar pişirin. Arzu ederseniz acı toz biber, karabiber ve farklı baharatlar serpip sıcak olarak servis yapın.





Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder